Nazwa postaci: MolaPL
Gildia: SursumCorda
LVL: 151 - 160
Ranga Sword skill: Trans
Ranga Magic skill: Trans
Nacja: Capella
Craft: Artefact
Klasa Postaci: Wizard
Serwer: Mercury Pomogła: 37 razy Posty: 1140
Wysłany: 2010-07-15, 14:56
No cóż, opanowanie tego to bułka z masłem, jeśli się tylko trochę ćwiczy. A tak próbuje się dostosować Polskę do ludzi, którym to lotto (może nie tobie, ale większości) i którym się poprostu nie chce. Na szczęście to raczej nie będzie miało miejsca, bo to za duża strata pieniędzy (mowa tu o tych wyżej wspomnianych książkach). Takie coś jak u nas "rz" lub "ż" itd jest akurat powszechne w wielu krajach, ale o tym nie gadajmy ;p
Co do dzieci, to założę się, że jakby dali coś takiego jak na niektórych forach przy rejestracji (np. by móc się zarejestrować trzeba podać wynik działania typu 4+17*8 lub temu podobne) to dzieci byłoby mniej znacznie
Nazwa postaci: 0Shannon0
Gildia: Astral Riders
LVL: 121 - 130
Craft: Martial Set
Klasa Postaci: Blader
Serwer: Mars
Wysłany: 2010-07-16, 16:52
Nie za bardzo umiem się wypowiedzieć w tej sprawie...
Macie racje że dzieci w grach obcojęzycznych to utrapienie, to całe tłumaczenie wszystkiego co chwila może każdego wyprowadzić z równowagi
Ale po niektórych widzę że zamiast wymyślać takie rozwiązania by mieć i spokój, i żeby młodszy gracz był zadowolony (a wiadomo jak łatwo się denerwują i wpadają w panikę) to po prostu ich olewają, zostawiają, zastraszają itp, itd...
Można wymyślić sporo rozwiązań... eee... no ja jakoś nie mam weny teraz...
Wbrew pozorom zachowanie młodszych graczy może dorównać nawet i waszym, po prostu wystarczy ich zrozumieć, nawet lepiej pomagać w grupie byle by nie tworzyć kolejnych buntowników niszczących świat xD (teraz to już nie wiedziałem co napisać) Wasze zachowanie w stosunku do nich ma bardzo często wpływ na ich zachowanie (są wyjątki ale to inny temat...)
Zaraz pewnie się posypią odpowiedzi na które będę miał problem odpowiedzieć ^.=.^'
Nazwa postaci: MolaPL
Gildia: SursumCorda
LVL: 151 - 160
Craft: Artefact
Serwer: Mercury Pomogła: 37 razy Posty: 1140
Wysłany: 2010-07-16, 19:01
Problem w tym, że większość "dzieci" (mam tu na myśli zachowanie, nie wiek oczywiście bo jak wiadomo wiek nie ma tu nic do rzeczy) uważa, że wiedzą wszystko najlepiej, że są uber koxy i nie chą aby ktoś im pomagał. Mało tego, podchodzą do innych i zaczynają pokazywać jaki to oni mają set i jacy są wielcy
Nazwa postaci: 0Shannon0
Gildia: Astral Riders
LVL: 121 - 130
Craft: Martial Set
Serwer: Mars
Wysłany: 2010-07-16, 20:40
Dobra to ja już się nie sprzeczam bo to jest inna sprawa...
Nie wiem jak to opisać, ale to już nie są dzieci (złe wychowanie tych czasów)
Jak te "dzieci" były wychowane w stylu że dostało nową rzecz, i zawsze tekst "pochwal się co tam masz" to później się przyzwyczaiły do między innymi takich wybryków >.<'
Ja kończę moją wypowiedź w tym temacie, bo widzę że 14 stron tego już było
Nazwa postaci: FastBladesPL
Gildia: TheX
LVL: 91 - 100
Ranga Sword skill: Completer
Ranga Magic skill: Completer
Nacja: Procyon
Craft: Battle Set
Serwer: Mars Pomógł: 11 razy Posty: 237
Wysłany: 2010-07-17, 17:53
Nie raz się spotkałem z tym że chodzę sobie low levelem (bardzo LOW, 15lvl) i podbiega do mnie np. Jakiś FB (50-60lvl) i pokazuje jakie to on ma skille i jaki jest the best. Wtedy pokazuje byle jakiego skilla i odchodzę. A on traci czas na wysilanie się by mu ulżyło xD.
_________________ Na tym forum obowiązuje używanie mózgu!
Hehe. Cieszmy się, że w Cabalu nie ma takich dzieci jak w Metinie. : D Tam ludzie mają po 4-6 lat : / Cabala przynajmniej ratuje fakt, że nie jest po polsku. : ) Chciałem po prostu sprawdzić gierkę i od razu się dzieci nasuwały : < To było straszne...
_________________ Moja przygoda zacznie się po mojemu ;]
Jeju ,a wy macie problemy Ja nigdy na takie rzeczy nie zwracam uwagi Szkoda czasu...
Jestem tego samego zdania.
Dzieci, jak dzieci gry są stworzone po to, aby w nie grały. Cabala ratuje j. angielski. W metinie jest dużo dzieci, ponieważ jest po polsku. Metin jest może bardziej znany i lubiany przez młodsze pokolenia.
Co się tyczy cabala, są takie przypadki które przeważnie "olewam". Jeżeli ktoś chce pomocy i przy tym potrafi normalnie pisać w sposób zrozumiany jak na swój wiek to z chęcią pomogę.
Dzieci były i będą. Trzeba się z tym pogodzić.
To było moje zdanie, pozdrawiam ;*
_________________ "W bezsensie sens jest jedynym awansem"
Nazwa postaci: FastBladesPL
Gildia: TheX
LVL: 91 - 100
Ranga Sword skill: Completer
Ranga Magic skill: Completer
Craft: Battle Set
Serwer: Mars Pomógł: 11 razy Posty: 237
Wysłany: 2010-07-31, 16:32
adikx464 napisał/a:
W metinie jest dużo dzieci, ponieważ jest po polsku.
Jest dużo polskich mmorpg. Metin jest tak lubiany przez dzieci ponieważ jest wyjątkowo prosty. Grając w metina nie trzeba myśleć. logika gry jest zerowa. nie ma czegoś takiego jak strategia.
_________________ Na tym forum obowiązuje używanie mózgu!
W metinie jest dużo dzieci, ponieważ jest po polsku.
Jest dużo polskich mmorpg. Metin jest tak lubiany przez dzieci ponieważ jest wyjątkowo prosty. Grając w metina nie trzeba myśleć. logika gry jest zerowa. nie ma czegoś takiego jak strategia.
100% prawdy tam nie ma strategi liczy się aby wytrwałość w bezcelowym naciskaniu 5 klawiszy na krzyż!Ale jak mają grać w cabala to niech klepią w tego metina przynajmniej my mami większy spokój
Nazwa postaci: Vounz
LVL: 0 - 10
Serwer: Jupiter Pomógł: 16 razy Posty: 323
Wysłany: 2010-08-03, 18:45
Mało ,nadzień z 2h ,bo mam rehabilitacje
Nikogo nie spotkałem ,bo jak idę grać to gram
I jak według Was zachowuje się takie dziecko ?
W miastach wyższych od Port Lux nie spotkam...
_________________ Ten użytkownik uważa, że wszystko wie lepiej. Prosimy nie wyprowadzać go z błędu.
.::Ale oczywiście Sandecja KKS::.