Nazwa postaci: Piorek
Gildia: KillaService
LVL: 121 - 130
Ranga Sword skill: Trans
Ranga Magic skill: G.Master
Nacja: Capella
Craft: Weapon
Klasa Postaci: Blader
Serwer: Mars
Wysłany: 2008-09-01, 19:58
troche malo gma i compa
ostatnio jechalem na
Comp(9lvl)-Gm(9lvl)-StormGrind(20lvl)-Comp(9lvl)-MirageGrind(20lvl)-|Gm(9lvl)-Comp(9lvl)-StormGrind(20lvl)-Mirage Grind(20Lvl)-...|
To co miedzy |...| sie potem powtarza jezeli ktos przezyje to kombo
Nazwa postaci: pijee
Gildia: TheEliteOrder
LVL: 151 - 160
Ranga Magic skill: Trans
Craft: Martial Set
Serwer: Mercury
Wysłany: 2008-11-10, 11:34
Jezeli takiego comba uzywasz jak walczysz z fa albo wi to gratuluje. Sorry ale najgorsze combo dla bladera to wlasnie takie, brak jakich kolwiek szybkich skilli, gdzie force kick, assault, vital, double slash chociazby impact stab -.- I uwierz mi castowanie jak najwiecej gm / comp nie jest dobre
Wiekszosc nawet nie wie z czego slynie blader ;P
Nazwa postaci: pijee
Gildia: TheEliteOrder
LVL: 151 - 160
Craft: Martial Set
Wysłany: 2008-11-17, 09:39
Nie wiem jaki masz set, ile masz amp, crit dmg, rate ale przy dobrze rozwinietej postaci te combo raczej sie nie sprawdzi. Jest to dobre combo jezeli wchodza crity ale jak nie wejda to lezysz ;]
Nazwa postaci: SQEIK
LVL: 111 - 120
Ranga Magic skill: Completer
Nacja: Procyon
Craft: Armor Set
Wysłany: 2008-11-21, 15:34
Ja osobiście używam takiego Storm Grind -> Comp -> G.M -> Mirage Grind i od początku
Na początek Storm Grind bo zawsze jest możliwość, że wywale przeciwnika zanim zacznie combo, potem comp, gm z wiadomych przyczyn [duże dmg] potem Mirage Grind żeby czas zapełnić a i dmg nie jest najgorsze.
Jeżeli ktoś uważa, że to combo jest beznadziejne to niech mi doradzi, co w nim zmienić.
moje combo:
assault/Forcekick (20lv) =>vital (9lv)=>comp99lv)=>storm(20lv)=>double rissing(20lv)=>gm(9lv)
jak koles jeszcze stoi np jak cd nie wejdzie to dorzucam compa i pada
combo sprawdzone na wyzszych lvlach
zasada 20-40ampa i chociaz 100cd /40+rate
combo szybkie i mocne.
na slabszych graczy wystarcza comp=>gm=>storm=>comp i tez lezy xD
Moje combo to assault(20) - comp(9) - g.m.(9) - mirage gring(15) - storm grind(12) i nie wiem czy dobre ale nawet się sprawdza i zdarza mi się compa powtorzyc xd.
Ostatnio zmieniony przez Mantax111 2010-07-23, 10:09, w całości zmieniany 1 raz
Nazwa postaci: Chieran4Ever
Gildia: Chieran
LVL: 101 - 110
Nacja: Procyon
Craft: Armor Set
Wysłany: 2010-07-15, 07:49
Pytałem już w grze dużo ludzi o combo dla bl i moim zdaniem to jest odjechane więc: Comp(9lv)>vital(9lv)>stab and slash(20lv)>assault(lv20)>double rising(20lv)>storm grind(20lv) Moża zamienić vital z stabem ale to według uznania, pewnie się dziwicie czemu vital na 9lv tylko a więc mam combo na dungi/pvE oto takie:Compl(lv9)>vital(lv9).G.m(lv9)>vital(lv9)>storm grind(lv20)Czyli gdybym mial vital na wyższym lvlu nie wyrobił bym się..... Dodam że to combo do pvp może ma dupne skille ale trzeba mec dobry dmg i jakiś 110lv+... ja go używałem od 100 i po lvlingu aha i co najważniejsze dodajcie gdzieś G.m'a na koniec combo pod pvp poniewaz G.m kończy przeciwnika (widzisz że ma mało hp dobijasz G.m'em). Mam nadzieje że pomogłem;)
PzdR
Gildia: SC
Serwer: Mercury Pomógł: 11 razy Posty: 321
Wysłany: 2010-07-15, 10:33
Wiesz wszystko zalezy jaki masz lvl i sprzet
stab and slash osobiscie zamieniłbym z dbl slashem, albo impact stabem.
Vital na 18lvlu ma cooltime 4.7sec
Pamiętaj, ze jak pakujesz lvl do skilla (po 9lvlu) dostajesz ampa do niego. Co tez przeklada sie na dmg. Pamietaj, ze im wiecej masz ataku tym amp lepiej smiga. Wbijasz na 18 i masz 15%ampa wiecej, czyli lapy+ buty 7%amp+w pecie 1%za free Na 20 juz 25% <- Porownaj z buffem na amp